1. Følg alltid med på hunden din

Det kan være fristende å dra frem mobilen – eller bli oppslukt i en samtale med en annen hundeeier. Men husk at du er ansvarlig for din hunds sikkerhet, og at den oppfører seg pent ovenfor de andre besøkende. Kanskje den også spiser noe den ikke skal eller sniker seg ut av inngangsporten? Vær oppmerksom på hva den driver med, og sjekk heller mobilen når du er tilbake fra tur!

2. Vent før du slipper hunden din løs

Før du slipper hunden din løs kan det være lurt å se an de andre hundene. Da får den gjort seg kjent med de andre hundene på avstand, og du kan gjøre en vurdering som eier. Hunden din bør ha et godt grunnlag innen sosialisering, slik at den vet hvordan den skal oppføre seg i situasjoner med andre hunder. Ofte møter man på utadvendte hunder, og hvis hunden din i utgangspunktet er forsiktig og beskjeden, kan dere heller trene på sosialisering i mindre grupper fremfor i parken.  

3. Pass på hundens helse

Smittefaren er absolutt til stede i en luftepark. Husk alltid å ha tatt jevnlige vaksiner, slik at hunden din ikke er utsatt for smittsomme sykdommer som kennelhoste, lus og diaré. Hvis hunden din blir smittet av lus, er det viktig å oppsøke veterinær for å få resept på lusebehandling. Gi også beskjed til andre hundeeiere som bruker parken om du kan, slik at nye hunder ikke smittes. 

4. Spør før du gir godbit

Er du en person som alltid har snacks på innsiden av jakkelomma, og syns det er hyggelig å dele? Det er en hyggelig gest å gi andres hunder en godbit, men hør alltid med eieren først. Slik er du sikker på at hunden ikke har allergi, særlig helsemessige forhold eller behov for å gå ned i vekt.

5. Plukk opp!

Du tenker kanskje at dette er en selvfølge, men det hender dessverre at eiere unnlater å plukke opp etter sine kjæledyr. Dette er både uhygienisk og uhøflig. Flere hundeparker har hundeposer i beholdere – i alle fall avfallsdunker. Og har du glemt en pose, kan du spørre pent om sidemannen har en pose til overs.

Hundeparkmiljøet er ikke for alle

Hundeparker kan være vel så morsomme for oss eiere, som for dyrene våre. Det er et flott sted å møte andre hundeelskere i ditt nærområde. Men husk, hundeparkmiljøet er ikke for alle. Hvis hunden din ikke trives der er det ingen grunn til bekymring. Våre firbente kamerater får også mye sosialisering gjennom daglige turer og andre opplevelser med deg!