Raser med tykk pels som for eksempel våre polarraser samojed og grønnlandshund, liker det godt når kulda kommer. Andre synes ikke det er like artig. De nakne rasene behøver kanskje en genser allerede fra høsten av, for så å ta på det tykke dekkenet når snøen kommer. Men de aller fleste behøver likevel ikke dekken før det er mange minusgrader ute.

Bløte hunder

Regnet kan lage trøbbel for en del hunder og deres eiere. Pelsen hos de langhårede rasene kan bli flokete av leire og sand som setter seg fast og den lange pelsen tørker sakte når den først har blitt våt. Et tips er å ta på hunden en regnoverall for å beskytte pelsen. En del pelstyper blir dessverre også flokete av å ha på en slik dress, og da må man bare bite i det sure eplet og la hunden bli bløt. Men du må være nøye med å gjøre hunden ren og tørr etter lufteturene. Det enkleste er å dusje hunden for å spyle av grus, for så å tørke den nøye.

Dersom hunder er bløte over lang tid kan de bli forkjølet, og fuktigheten kan også gi irritasjoner i huden. Det er like viktig å tørke en korthåret hund som en langhåret selv om det oftest rekker med en lett tørk med håndkle. Hos alle hunderaser og pelstyper er det viktig å tørke mellom tær og poter for å unngå fukteksem. Husk også at om du ikke skyller bort grus og sand vil det tørke, med resultatet at du har grus overalt!

Husk refleks

Når det er mørkt og trist ute så tenk på at mange aktiveringsleker kan utføres innendørs. Ettersom hunden må ha lufteturer og det med all sannsynlighet er bekmørkt ute så er en byvandring utmerket. For hunder som nesten alltid går turer i skog og mark er dette spesielt nyttig og de blir mentalt trøtte.

Varier turene slik hunden får nye opplevelser. Men glem ikke reflekser på både deg og hunden! Selv om det finnes gatelys er dere ikke godt synlige i mørket!

Salt kan skade

Dersom dere går på veier som er saltet bør du spyle av labbene når dere kommer hjem. Veisalt tørker ut potene som da lett kan få sprekker. Når saltet senere kommer inn i sprekkene vil dette svi! Blir hunden plutselig halt på lufteturen kan altså saltet være årsaken.

Den kalde snøen kan også gi hunden kuldekramper i labbene dersom snø setter seg fast. Da er det bare å ta av seg hanskene og varme opp potene med hendene dine.

Hvis snøballer setter seg fast i den lange pelsen fjernes disse enklest ved å spyle hunden med lunkent vann når dere kommer inn i varmen, for deretter å tørke den. Slippes hunden inn i huset med snø i pelsen blir resultatet en vanndam der hunden har ligget, og en kald, våt hund.