Valpen er trolig rundt åtte uker og dagen har endelig kommet. Hjemme venter seng, bånd, leker og skåler. De første dagene kan gjerne hele familien være hjemme de første dagene om mulig, på den måten blir valpen kjent med hele sin nye familie. 

På valpens premisser

Gi valpen fred og ro når den kommer hjem. Det er bra for valpen å slippe besøk i alle fall den første uken, slik at valpen først og fremst blir trygg på de nærmeste familiemedlemmene. Du bør heller ikke ta med valpen til for mange ulike steder og tilstelninger før den er helt trygg i det nye hjemmet sitt.

La valpen utforske det nye hjemmet i sitt eget tempo. Noen valper kan være fortumlet etter reisen og lure på hvor den gamle familien har tatt veien. Andre valper er helt ubekymret. Det er viktig å ta hensyn til valpens oppførsel.

Har du barn i hus er det viktig at en voksen er involvert når barn og hunder skal sosialisere seg. Et lite barn har ikke mulighet til å forstå grensene og hva man ikke skal gjøre med en hund. For å unngå at barnet trekker i ørene, jager eller forstyrrer hunden, må det være en voksen til stede. Det samme gjelder ovenfor hunden, som kan komme til å skade barnet med klør, tenner eller ved et uhell. Tilvenning må skje gradvis, og de må bli kjent og akseptere hverandre. Det er også viktig at barnet lærer seg hundespråket og vet når man skal la hunden være i fred – som når den spiser og sover.

Les også: Hund og barn under samme tak?

Hva skal valpen spise?

Du har sikkert fått med deg instruksjoner fra oppdretteren om hva valpen din skal spise og hvor ofte den skal spise. En valp på åtte uker bør spise 3-4 ganger per dag. Måltidene skal fordeles jevnt utover dagen. Frem til hunden er 4 måneder trenger den ikke mer enn 3 måltider per dag. Når den er cirka 10 måneder kan du minske antallet måltider til 2 om dagen.

Minst 2 måltider om dagen bør hunden ha resten av livet sitt. Det anbefales ikke å mate den kun en gang per dag. Ettersom hunden spiser mye raskere enn vi mennesker, tar den ikke opp næringsstoffene i maten like lett som vi gjør.

En valpeforsikring er gull verdt

Vi anbefaler at du ordner med forsikring allerede før du henter valpen. Du kan forsikre hunden fra og med seks ukers alder. Man vet aldri hva som kan skje, selv på hjemturen fra oppdretter. En aktiv og nysgjerrig valp kan fort havne i uheldige situasjoner og ikke minst kan en tur til veterinæren bli dyrt. 

Vi tilbyr gode veterinær- og livsforsikringer, og hvis du forsikrer hunden din før den har fylt 4 måneder får du vår beste forsikring!

Forsikring til rasehund under 4 måneder

Forsikring til blandingshund under 4 måneder