I tillegg til fysisk stimuli i form av turer og aktiviteter trenger hunden å bruke hjernen. Dette bidrar til økt selvtilitt, mestringsevne og nysgjerrighet. En aktiv og stimulert hund er en lykkeligere hund. Her får du 5 tips til ukompliserte aktiviteter du kan gjøre hjemme eller på farta!

  1. Gjemme godbiter

    Hundens luktesans er eksepsjonell. Det er ikke uten grunn at de kan trenes til å lukte seg frem til kreft, forsvunnede personer eller blodspor. Bruk av nesen er god hjernetrim og heller ikke særlig avansert for oss eiere. Du kan gjemme godbiter inne eller i hagen, be hunden vente og deretter gi klarsignal som "søk". Du kan også gjemme godbiter under kanten på et teppe, under en kopp på gulvet eller i en dorull med én lukket ende. Her er det bare å bruke kreativiteten! Det finnes også flere verktøy på markedet som baller eller aktiveringsleker som du fyller med noe forlokkende. 
  2. Lek gjemsel

    Innendørs eller utendørs, alt etter hvordan du bor. Få hunden til å sitte og vente til du har gjemt deg, eventuelt kan du få noen til å holde hunden igjen. Deretter kan du eller vedkommende gi klarsignal. Når hunden finner deg gir du ros og godis. Denne øvelsen gir både tålmodighetstrening, sportrening og eventuelt kan du lære hunden et nytt ord, som "søk".
  3. Agility

    Hva med å improvisere og sette opp noen hindre eller slalomløype i hagen eller stuen? Du kan for eksempel bruke to blomsterpotter og en kost som hinder og vaskebøtter som markører. Med en godbit i hånden kan du føre hunden gjennom løypa noen ganger, og deretter – gradvis – få den til å klare deler av løypa alene. Husk belønning undervegs! 

    Hent inspirasjon fra vår blogger AgilityJeanette her!
  4. Nye triks

    Tro det eller ei – det er aldri for sent å lære hunden din nye triks! Hva med å lære hunden et nuss, high five, rulling eller kryping? Eller kanskje noe praktisk, som å plukke opp noe fra gulvet eller samle søppel? Hunder elsker å bli utfordret og bli belønnet med noe godt. Husk å gi masse ros og godis undervegs!
  5. Trening på å holde seg i ro

    Rolighetstrening er viktig. Dette bidrar til at hunden blir trygg på omgivelser og nye miljøer, og enklere kan tilpasse seg. Ikke minst har en trygg hund en bedre livskvalitet. Det finnes mange arenaer hvor dere kan trene, som på en café, på bussen eller i parken. Bor du landlig, ta med hunden til et bymiljø og la den sanse, utforske og bli kjent med nye impulser – og tren på at den skal holde seg i ro.