Her finner du rådene for at påsken skal bli best mulig for dere alle!

Pass på maten

Hvis hunden din skulle få i seg for mye fet og salt mat, kan det føre til betennelse i bukspyttkjertelen eller forgiftning. Kjøtt med ben kan også være problematisk, da disse kan sette seg fast og skade tarmen. I verste fall vil bein som stopper opp i fordøyelsessystemet bare kunne fjernes kirurgisk. 

Hold også skåler med sjokolade, druer og nøtter utenfor snutehold for hunden. Sjokolade inneholder teobromin, hvor selv små doser kan være dødelig for hunden. Større mengder av druer og rosiner kan gi nyresvikt, og nøtter allergisk reaksjoner – i verste fall forgiftning. 

Ta hensyn på skituren og ta vare på potene

Reiser du til fjells og legger ut på lengre skiturer med hunden din? Da er det viktig å huske at du får mye "gratis" på ski, spesielt i nedoverbakker. En hund må derimot øke frekvens og tempo for å holde følge. I tillegg kan det være dyp eller våt snø, som gjør det ekstra tungt. Husk å ta hensyn til dette. Er det skare, anbefaler vi at du bruker potesokker. 

Og har du stålkanter på skiene må du være forsiktig. Dette kan gi alvorlige kuttskader. 

For deg som ferierer i tettbebygde strøk, kan det være greit å ha i mente at veiene kan være saltet. Dette kan slite på hundens poter, og det kan være lurt å vaske labbene skikkelig etter lufteturen, eventuelt bruke potesokker. 

Husk også å ta hensyn til klima og temperaturer. Påsken kan være solfylt og varm for våre pelskledde venner.

Pass på tynn is!

Flere drukningsulykker skjer på senvinteren når mildværet kommer. Den enkleste måten å forhindre at dette skjer er å ha hunden i bånd i nærheten av vann eller is, og ikke ta noen sjanser.

Les også: Slik forhindrer du drukningsulykker

Blomster og påskepynt

Flere blomster kan være giftige for hunden din. Eksempler på blomster du bør holde unna hunden din er påskeliljer, tulipaner, asalea og liljekonvall. På påskeliljen, som er spesielt populær i disse tider, er det løken som er ekstra giftig. Du skal ikke se bort fra at en nysgjerrig og leken hund også kan gå løs på påskepynten. Skulle hunden tygge det i seg kan tarmene bli skadet, så hold et godt øye med pynten din.

Få hjelp av veterinær

Vi har nå lansert et samarbeid med FirstVet, som betyr at du som er kunde hos oss kan få gratis hjelp av veterinærer og spesialister gjennom en mobilsamtale på mobilen, PC-en eller nettbrettet ditt. Hvis du er usikker på om hunden din har fått i seg noe, eller viser symptomer på skade eller sykdom, kan du få gode råd og eventuelt henvisning videre. 

FirstVet er tilgjengelig fra kl. 09.00 – 24.00 hver dag.

Les mer om FirstVet her!


Riktig god og trygg påske!