For noen år siden ble det innført krav om behandling mot revens dvergbendelorm for hunder som kom fra Sverige. Behandlingen kunne man utføre selv, med en egenerklæring på foretatt behandling. Nå strammes disse reglene inn. Etter den 1. mai 2013 vil det bli samme regler for hunder som reiser fra Sverige til Norge som det er for alle andre EU-land.

Nye regler

De nye kravene er at hunden må behandles mot revens dvergbendelorm hos veterinæren. I tillegg skal hunden være ID-merket og ha et eget pass, der veterinæren dokumenterer ormekurbehandlingen. Det rekker altså ikke lenger at du gjør dette selv. Også for deg som reiser til og fra Sverige samme dag må følge de nye reglene.

Behandlingen mot revens dvergbendelorm må utføres 24-120 timer før ankomst til Norge. For hunder som reiser mye mellom Norge og Sverige kan et behandlingsopplegg der hunden behandles hver 28. dag brukes.

For katt blir reglene enklere. Det vil hverken bli krav om ormekurbehandling, pass eller ID-merking for katter som reiser til og fra Sverige.

Mer informasjon om de nye reglene for innførsel av hund og katt til Norge finner du på Mattilsynets nettsider.