Vinteren er ekstra tøff for ømfintlige føtter. Hard skare på snøen, is og frossen grunn sliter på de ellers så myke tredeputene. Bor du et sted hvor det saltes og strøs på isen, kan saltet lage sprekker i potene som irriterer og er vondt. Heldigvis kan dette forebygges, og heles, om du oppdager det tidsnok.

Forebyggene potebehandling

Velpleide poter har bedre forutsetning til å stå imot krefter fra vær og vind. Har du en hund med mye pels mellom tredeputene, bør du stelle disse regelmessig. Da tørker potene raskere når hunden kommer inn, og den den slipper å få isklumper mellom tærne. Sørg også for at klørne blir stelt jevnlig, lange klør kan få hunden til å belaste potene feil.

Smør tørre poter

Om hunden har tørre poter, kan du smøre inn tredeputene med en fet salve for å forebygge problemer med sprekker. Det finnes også egne potesalver i dyrebutikken. Smør potene når du vet dere skal være innendørs en stund, så salven får tid til å trekke inn før dere går ut i snø og slaps. Hold gjerne oppmerksomheten til hunden en stund etter du har smurt, så den ikke slikker vekk salven.

Pass dere for veisalt

Om dere regelmessig går på veier som blir saltet, kan det være lurt å skylle av potene etter turen. Saltet tørker ut tredeputene om det blir liggende, og hvis det kommer inn i sprekker kan det svi og bli smertefullt. Om hunden plutselig begynner å halte på turen, kan det være salt som er årsaken.

Har du en hund som har store problemer med sprekker i potene, eller som får kuldekramper når det blir minusgrader, kan potesokker være et alternativ. Disse finnes i mange modeller, fra enkle gummisko til mer robuste som også holder potene varme.