Giftige blomster

Dekorative vekster kan være livsfarlige for kattene våre, og hvert år havner katter hos veterinæren nettopp på grunn av inntak av giftige blomster og planter. Eksempler på blomster du bør holde unna katten din er påskeliljer, tulipaner, asalea og liljekonvall. På påskeliljen, som er spesielt populær i disse tider, er det løken som er ekstra giftig. Hvis du har en katt som viser interesse for blomster og planter, er det viktig å plassere de utenfor rekkevidde. 

Symptomene varierer etter hvilken type plante det er snakk om, men vanlige symptomene er nedsatt allmenntilstand, nedsatt matlyst, magesmerter, oppkast og diaré. 

Les også: Giftige planter og blomster for kattene våre

Påskepynten

Fjær, ris og små påskekyllinger kan være spennende for en nysgjerrig katt, og ikke minst morsomt å leke med. Lek gjerne med katten, men pass på at den ikke får i seg et fremmedlegeme slik at tarmene blir skadet.

Vær forsiktig med lys

Levende lys er ofte en del av påskekosen på kveldstid, men kan også være en stor fare for katten. En viftende hale eller luktende snute kan resultere i både svidde værhår og brannskader på katten. Ikke minst kan katten komme til å velte lyset, noe som raskt kan forårsake brann. Pass også på åpen ild, glød fra åpen peis kan gi brannskader på pels eller under poter til pusen. 

Få hjelp av veterinær

Vi har nå lansert et samarbeid med FirstVet, som betyr at du som er kunde hos oss kan få gratis hjelp av veterinærer og spesialister gjennom en mobilsamtale på mobilen, PC-en eller nettbrettet ditt. Hvis du er usikker på om katten din har fått i seg noe, eller viser symptomer på skade eller sykdom, kan du få gode råd og eventuelt henvisning videre. 

FirstVet er tilgjengelig fra kl. 09.00 – 24.00 hver dag.

Les mer om FirstVet her!


Riktig god og trygg påske!