Artikler

Pass på påskepynten

Påsken er for mange en tid der vi fyller hus og hytter med blomster, påskeris og annen påskepynt. Visse pyntegjenstander kan være farlig for katten, og her ser du hva du bør passe litt ekstra på. 

Kattens jul

Svibler, levende lys og krøllete pakkebånd. Dette er synonymt med jul for oss, men det utgjør dessverre en fare for våre katter. Her ser du julens trusler for våre firbente venner.

Juleblomstene dine kan være giftige for katten din

Julen er like rundt hjørnet, og mange kjøper inn stemningsfulle og dekorative blomster og planter. Dessverre er mange av disse giftige, og hver jul havner flere katter hos veterinæren. 

Refleks kan redde kattens liv

Flere katter skades daglig i trafikken, ofte med døden til følge. Dette viser vår statistikk her i Agria Dyreforsikring. Dette er tall som kan forebygges ved å øke kattens synlighet i høstmørket, nettopp med hjelp av ...

Slik introduserer du en ny katt til flokken

Skal du utvide familien med en katt til? Da er det viktig å tenke på hvordan du skal introdusere katten til nytt hjem og katten(e) du har fra før. På den måten kan du beholde husfreden – og kattegleden!

Husk å ID-merke katten

ID-merking av katten gjør det enklere å finne eier om den havner langt hjemmefra. 

Transportere katten i bur

Om sommeren er det mange som reiser til hytta for å tilbringe ferien der. For at også katten skal ha det bra på reisa, er det tryggest at den transporteres i et kattebur.

Er katten din kjærlighetssyk?

Våren og lyset er her, og den ellers så rolige og greie hunnkatten skifter plutselig personlighet. Hun skriker og bærer seg, og skvetter innendørs.