Det finnes dessverre mange hjemløse katter i Norge. Hvert år hjelper dyrevernsorganisasjoner tusenvis av katter fra en hjemløs tilværelse. Hjelpen starter allerede når de tar dem inn, sjekker helsen og behandler kattene for eventuelle sykdommer og skader. Noen katter trenger også rehabilitering før de sosialiseres og til slutt kan omplasseres. Det finnes også titalls katter som hvert år må gis bort eller selges fordi eierne ikke har mulighet til å beholde dem.

Uansett bakgrunn kan omplassering ofte være redningen. 

Gi katten tid

Det vil være en forandring for katten å komme til et nytt hjem, og det kan ta tid før den føler seg trygg og helt fornøyd. Vær derfor tålmodig og la katten bli vant til sitt nye hjem og sine nye familiemedlemmer i sitt eget tempo. Hør med organisasjonen eller tidligere eier om type kattefôr den er vant med slik at du fortsetter med dette – i alle fall som en overgang.

For å gjøre det "hjemlig" kan du gjerne få med litt kattesand eller en tøyfille fra det forrige hjemmet slik at katten har med seg en kjent og trygg lukt.

Bygg et godt forhold

Prøv å bli kjent ved å gjøre ting på kattens premisser. Prøv deg frem med lek, kos, gjemte godbiter og andre aktiviteter som kan styrke forholdet mellom dere. Kanskje den har en favorittleke eller godteri som den setter ekstra stor pris på? La den tilbringe tid med familien, men respekter også hvis den vil være i fred. 

Følg opp med vaksinering, ormekur og ID-merking

Det er viktig at katten får riktig vaksinasjon og ormekur når nødvendig. Vi anbefaler også alle å ID-merke katten i tilfelle den skulle forsvinne. Ikke minst anbefaler vi en forsikring, i tilfelle noe skulle skje. Alle ID-merkede katter får 10 % på alle våre katteforsikringer.

Hva koster en katteforsikring?

Sjekk pris her!

Hva koster en katteforsikring?

Sjekk pris her!